Innovaties

In een snel veranderende wereld wil EKOTRAX een voorloper blijven in de transportsector. We zetten daarom vol in op nieuwe technologieën, innovatieve oplossingen en trends in het kader van industrie 4.0.
Een overzicht van onze meest recente innovaties ontdek je hieronder.

Wachttijden

Wachttijden zijn niet alleen voor ons nadelig, maar ook voor onze klanten. Met een doordachte aanpak zorgden we voor een oplossing. Eentje waarvoor we zelfs de ICT Truck Award 2019 mochten ontvangen.

Dubbele laadvloer

Door een aluminiumstructuur horizontaal in de laadruimte te plaatsen, verdubbelen we de vervoerscapaciteit in één klap van 33 naar 66 paletten.

Leeggoedbeheer

Met herbruikbare ladingdragers werk je niet alleen duurzamer, je bespaart bovendien heel wat kosten. Op voorwaarde dat deze palox, pallet of Deense kar slim beheerd wordt. Met de Avalanche-software tracen we het leeggoed in realtime van laad- tot lospunt.

Hogere laadruimte

Door de wielmaat van onze trekkers en trailers te verkleinen, slaagden we er in de trailers met 10 cm te verhogen. Het resultaat? Meer laadruimte, minder ritten voor hetzelfde volume aan goederen én een duidelijk kostenbesparing voor onze klanten.

Datamonitoring & sharing

In een snel veranderende digitale wereld wint data steeds meer aan belang. Als innovatieve partner investeerden we daarom in het verzamelen, monitoren en delen van data. Met deze KPI’s maken we niet alleen onze eigen processen, maar ook die van onze klanten efficiënter.

Geavanceerde soft- en hardware

Van temperatuurmanagement met de smartphone, online brandstofmonitoring tot innovatieve TMS-systemen, met de meest geavanceerde soft- en hardware bouwen wij aan een efficiënte én vlotte supply chain.