Wachttijden

Elk transportbedrijf krijgt er vroeg of laat mee te maken: wachttijden. Een kwartiertje extra wachten is uiteraard niet erg, maar als dit oploopt tot meer dan één uur en meerdere keren per dag heeft het een serieuze impact. Het kost bakken vol geld voor ons en voor de klant. Zeker wanneer je te maken hebt met de druk van een korte logistieke keten. Wij willen dit op een doordachte manier aanpakken.

De eerste stap was om de wachttijden te meten. Met een app die we integreerden in onze boordcomputers en koppelden aan onze softwarepakketten verzamelen we nu deze informatie online en in realtime.

De volgende stap was monitoring en melding. Wanneer één van onze chauffeurs al een tijdje staat te wachten, krijgen wij direct een melding. We nemen dan contact op met de klant om naar een oplossing te zoeken. Dit systeem breidden we uit zodat ook de klant meteen een signaal ontvangt bij overschrijding van de wachttijd.

Het resultaat? Wachttijden worden ingekort en voorkomen, de kosten dalen voor ons én de klant. Plus, chauffeurs rijden veiliger zonder de stress van het moeten inhalen van de wachttijd.

Voor deze innovatie mochten we tijdens de Transport & Logistics Award 2019 zelfs de ICT Truck Award in ontvangst nemen.

Terug