NIEUWS

Duurzaam transport: dat is de missie van EKOTRAX

Transport is onmisbaar in zowat elke sector, of het nu gaat om kleding, voeding of bouwmaterialen. Doorheen de jaren hebben we al heel wat stappen gezet om zuiniger en efficiënter aan koeltransport te doen, maar bij EKOTRAX staan we niet stil. We blijven innoveren om ook in de toekomst een positieve invloed te hebben op de planeet.  We zetten al onze initiatieven rond duurzaam transport graag op een rijtje:

  • Onze nieuwe opslaghallen zijn voorzien van energiezuinige LED-verlichting, waarvan een aantal worden aangestuurd met slimme sensoren
  • We kiezen resoluut voor de digitale afslag en zetten volledig in op een digitale en papierloze administratie. Hiernaast werken we ook met een proefproject rond de e-CMR.  Een slim en online systeem, gerealiseerd binnen een samenwerking van onze opdrachtgever Greenlines en onze leverancier Bexter/Track Online. Dit systeem informeert alle partijen in realtime en zorgt voor minder administratie, meer tijdswinst en uiteraard papierbesparing.
  • We werken met dubbele laadvloeren en hogere laadruimtes in onze trailers. Deze zorgen voor meer laadvermogen en efficiëntie tijdens het koeltransport. We vervoeren meer goederen per vrachtwagen, waardoor minder ritten nodig zijn en we de CO2-uitstoot verminderen. 
  • We zetten in op herbruikbare ladingsdragers en een slim leeggoedbeheer. Door gebruik te maken van herbruikbare pallets, kratten en containers produceren we minder afval en streven we naar een zo hoog mogelijke bezettingsgraad tijdens de koeltransporten.
  • Ons bedrijf is zelfvoorzienend en maakt steeds minder gebruik van fossiele brandstoffen voor energiebehoeften. 
  • Onze LNG trucks rijden op vloeibaar aardgas waardoor ze minder CO2 en fijn stof uitstoten. Dit resulteert in een betere luchtkwaliteit en een lagere CO2-uitstoot.
  • We behaalden een IFS- en QS-certificaat. Hiermee garanderen we de voedselveiligheid doorheen de hele supply chain en waarborgen we transparante, meetbare en betrouwbare processen.
  • Onze medewerkers krijgen opleidingen rond veilig en zuinig rijden.

Kortom, EKOTRAX zet belangrijke stappen in het duurzaam vervoeren van gekoelde en verwarmde producten en draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. 

Meer info over ons duurzaam transport? Neem contact


Ook interessant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze innovaties, nieuwtjes en nog zo veel meer.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.