NIEUWS

Efficiënt koeltransport: een terugblik op onze ICT-truck award

Korte logistieke keten

De motivatie van de jury klonk toen zo: “EKOTRAX uit Sint-Katelijne-Waver besteedde de afgelopen jaren bijzonder veel aandacht aan de integratie van ICT voorzieningen in de operationele aanpak bij zowel het bedrijf als de klanten. Met een uitgedokterde ICT-omgeving werken zij aan een efficiënte organisatie van hun koeltransporten.”

Deze doorgedreven focus op ICT-innovatie is cruciaal, want de logistieke keten in onze sectoren is erg kort. Denk hierbij aan dagverse producten zoals groenten, fruit en planten, maar ook levensmiddelen (melk, kaas, yoghurt, vlees, ...) en industriële en farmaceutische toepassingen (medicijnen, vaste of vloeibare grondstoffen, ...).

Belangrijke stappen in efficiënt koeltransport

Van TMS- en leeggoedbeheersystemen als NaviTrans en Bexter tot boordcomputers en smartphones met de laatste snufjes voor iedere chauffeur en van geautomatiseerde datasharing tot brandstofmanagement... EKOTRAX pastte alle ICT-infrastructuren voor de transportactiviteiten hieraan aan en is zo volledig up-to-date. Het creëert een vlotte doorstroming, realtime track & trace mogelijkheden én duidelijke rapporten en analyses.

De toekomst van ICT in koeltransport

Op ICT-vlak merken we duidelijk dat data steeds meer aan belang wint. Van temperatuurmanagement, online brandstofmonitoring tot innovatieve TMS-systemen... in de toekomst willen we verder investeren in ICT-infrastructuur, die ons helpt met het verzamelen, monitoren en delen van data. Twee pijlers zijn daarbij cruciaal:


  • De interne processen van klanten helpen optimaliseren door automatisch relevante informatie te delen. Wij zitten op een bom van informatie waar wij als transporteur nog niets mee doen, maar die wel erg handig kan zijn voor klanten. Met sterke KPI’s maken we niet alleen onze eigen processen, maar ook die van onze klanten efficiënter. Prijs wordt zo slechts één aspect in het opbouwen van duurzame relaties.
  • Voor al deze IT-uitdagingen gaan we duurzame partnerships aan bij gespecialiseerde bedrijven. We zochten daarbij specifiek naar experts met flexibiliteit, kennis en een no-nonsense aanpak. We kiezen doelbewust voor deze aanpak omdat we ervaren dat deze samenwerkingen ons naar een hoger niveau tillen. 

Wil jij ook inzetten op efficiënt koeltransport? Neem dan snel contact

Ook interessant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze innovaties, nieuwtjes en nog zo veel meer.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.