NIEUWS

Verkeersveiligheid is prioriteit bij koeltransporteur EKOTRAX

Moderne boordcomputers

Bij EKOTRAX rusten we elke vrachtwagen uit met een moderne boordcomputer gekoppeld aan een geavanceerd TMS-systeem. In de boordcomputer uploaden we alle info die de chauffeur nodig heeft. Bovendien kan de chauffeur taken afvinken die op hun beurt automatisch bij de planning terechtkomen. 

Met slimme GPS-technologie weet de planning op elk moment waar onze vrachtwagens zich bevinden. Info die trouwens ook onze klanten kunnen raadplegen om het exacte aankomsttijdstip te weten.

In 95% van de gevallen is er dus geen extra communicatie nodig tussen de chauffeur en het planningsteam. Als er toch nog extra communicatie nodig is tijdens de koeltransporten, kunnen de chauffeurs gebruik maken van de smartphone die ze van ons krijgen. 

Bij elk koeltransport een volwassen aanpak voor smartphonegebruik 

EKOTRAX beschikt over een meertalige chauffeurshandboek, waarin we de meest voorkomende concrete situaties beschrijven. 

Verder volgen onze chauffeurs opleidingen rond dit thema. Dit jaar kwam bijvoorbeeld het omgaan met en de bewustwording van de dode hoek van hun voertuig aan bod.

Daarnaast maken we ook algemene afspraken, zoals het verbod op bellen tijdens de rit. Elke koelvrachtwagen rusten we uit met een systeem waarbij je de smartphone via magneten bevestigt aan een houder en sensibiliseren we zoveel mogelijk rond het gebruik hiervan, zonder dit in bindende regels te gieten. Bij EKOTRAX geloven we dan ook in het geven van vrijheid en verantwoordelijkheid aan de medewerkers.

Ook klaar om jouw goederen voor koeltransport op een verkeersveilige manier te vervoeren? Neem dan snel contact met ons op (link naar contact)


Ook interessant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze innovaties, nieuwtjes en nog zo veel meer.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.